Bluecrop áfonya

Bluecrop áfonya
Bluecrop áfonya

Bluecrop kék áfonya - konténeres

Középerős növekedésű, megbízható termőképességű fajta. Nagy, kékeslila, hamvas, kellemes zamatú, kemény termését tömött fürtökben hozza. Túléretten a bogyók nem peregnek le és megőrzik kellemes ízüket. Kicsit később fordul termőre, mint a többi fajta, de rendszeresen és bőven terem. A bokor gyakran elterül a termés súlya alatt. Július közepétől augusztus végéig, elhúzódva érik. Gazdag festékanyagokban, ásványi sókban és vitaminokban.

Napos, vagy félárnyékos helyet és a humuszban gazdag talajt szereti. Lúgos talajban a levelei megsárgulnak, savanyú talajt igényel. Rendszeres öntözést igényel, főleg virágzáskor, de nem tolerálja a lappangó vizet. Önbeporzó, de érdemes több növényt egymás mellé ültetni a hatékonyabb termés miatt.

A jobb termésminőség és magasabb hozam miatt javasoljuk minimum 2-3 tő ültetését, akár különböző fajtákból, a biztosabb beporzás érdekében. Ajánlott tőtávolság 1-1,5 m.

A talaj savanyítására tőzeget ajánlatos használni, vagy előre bekevert áfonyaföldet (rododendron földet). Az ültetőgödörbe mindenképp tegyünk bőven a savanyú földből, takarhatjuk fenyőkéreggel, fenyő mulccsal, ami szintén segít a megfelelő pH eléréséhez.


A növények kiszállítása márciusban kezdődik az időjárás függvényében és a komolyabb fagyokig tart.

2 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
afonya_bluecrop
Tömeg
1,5 kg/db
Webáruház készítés