Mézbogyó

Mézbogyó
Mézbogyó

Mézbogyó - 2 literes konténerben

Gyümölcseinek antioxidáns-hatása felülmúlja a kék áfonyáét, a fekete eperfáét, a húsos somét, a kökényét, a szederét és a fekete ribiszkéét. Ez a hatás jelentős színanyag-tartalmának, gazdag flavonoid-tartalmának, figyelemre méltó vitamintartalmának köszönhető. A gyümölcsök kedvező összetétele következtében fokozza a szervezet védekezőképességét, jótékony hatású a szív- és érrendszerre, hatékony gyulladásgátló, megakadályozza a diabéteszes betegek látásromlását.

A mézbogyó 1,2-1,5 méter magasra növő, széthajló ágrendszerű lombhullató bokor. Kora tavasszal nyíló sárgásfehér virágai 12-16 mm hosszúak. Kerekded, vagy megnyúlt alakú, hamvas termései kék színűek, éretten enyhén kesernyés (fanyar) édes ízűek, 1,3 g-1,9 g tömegűek, és 4,0-4,5 cm hosszúságúak. 

A termőhelyre kevéssé igényes növény. Gyakorlatilag bármilyen talajon megél, szereti a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású területeket. Fényigényes, kiskertekben, balkonokon konténerben is jól nevelhető. Jól tolerálja az erősebb légszennyezést.

Fagytűrő növény, vesszői akár a –45 oC-os, zöld hajtásai a –18 oC-os fagyokat is túlélik károsodás nélkül. Korán virágzik, a kinyílt virágok nem fagyérzékenyek, –7 oC-on sem fagynak el. Virágzása elhúzódó, 20-25 napig tart. Idegen megporzást igényel, ezért legalább két, azonos időben virágzó fajtát ültessünk, de a legmegfelelőbb három együttvirágzó fajta telepítése. Korai virágzásából adódóan, ha nagyon gyér a rovarlátogatottság, érdemes a virágokat puha ecsettel mesterségesen megporozni.

 


A növények kiszállítása márciusban kezdődik az időjárás függvényében és a komolyabb fagyokig tart.

2 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
mezbogyo
Tömeg
1,5 kg/db
Webáruház készítés